’t Is altijd wat anders bij ons in het Beierse Woud. Naast het geluid van zagen en hameren klinkt er dezer dagen in Zwiesel in het Beierse Woud, ook al het gehamer van de veilingmeester.
Op 3 juli a.s staat er als voorproefje van de “Zwieseler glasdagen”, die altijd de laatste helft van augustus en de eerste helft van september plaatsvinden, een grootse veiling van buitengewone glasobjecten op het programma. Glasobjecten waarvoor gasten van over de hele wereld voor een paar dagen neerstrijken in het kleine stadje Zwiesel of telefonisch hun bod uitbrengen op één van de stukken met een geschatte waarde van € 50,00 tot € 1400,00 per glas! M’n moeder zou zeggen: “Kind, het is bij jou toch altijd anders dan anders....”
De stukken zijn te bewonderen op de volgende kijkdagen:
- › Dinsdag 29.06.2010 van 15.00 – 17.00 uur
- › Woensdag 30.06.2010 van10.00 – 13.00 uur
- › Vrijdag 02.07.2010 van 14.00 – 16.00 uur
Voor diegene die glas alleen maar kennen om uit te drinken: probeer het volgende maar eens; eerst een paar uur goud wassen in de rivier de Regen (het zit er écht en wat je vindt mag je nog houden ook) en het dan zelf verwerken in een dorstkogel, een zelfgeblazen glaskogel met lange steel die, gevuld met water, tijdens de volgende vakantieperiode de dorst van de planten thuis lest.
Een uiterst unieke ervaring die je niet gauw tijdens een vakantie in het Beierse Woud verwacht, want laten we eerlijk zijn: bij de woorden “Beiers” en “woud” denk je meestal aan lange wandelingen. Hier in de “Zwieseler Winkel” is het anders: Er zijn nog wilde dieren in het woud te bewonderen, zoals herten en wilde zwijnen. In de dierenreservaten is het mogelijk oog in oog te staan met een lynx, wolf, bruine beer of met de postbode van de heer Harry Potter, de witte uil.
Voor kinderen (maar ook volwassenen) die zo’n uil van dichtbij willen zien en willen aaien, is er de valkerij van de heer Lindl in Oberfrauenau.
Voor diegenen die er dan maar niet genoeg van kunnen krijgen zijn er natuurlijk ook de wandelingen met een gids door het Nationale Park “het Beierse Woud”. Uitgebreide uitleg over bijzondere diersoorten en projecten, zoals het uitzetten van de bijna uitgestorven lynx, het weer terug brengen van de bever en de otter of over planten die alleen hier, hoog op de flanken van de Grote Arber, nog voorkomen.
En hoe meer ik het bekijk, m’n moeder had gelijk, het is inderdaad altijd wat anders dan anders, hier bij ons in het Beierse Woud.