Skip to navigation Skip to main content
16478 - Zwemmeren in Tirol: dit zijn de 10 mooiste

In Tirol liggen tal van fijne meren om in te zwemmen. Op een warme zomerse dag is niks fijner dan een beetje verkoeling aan het water. Tirol heeft meer dan genoeg zwemmeren waar je op zo’n dag een frisse duik in kunt nemen. De watertemperatuur loopt op sommige plaatsen op tot meer dan 25 graden en dat is samen met het warme zonnetje op je huid, de ideale combinatie voor een hele fijne dag. In dit artikel heb ik daarom de 10 mooiste zwemmeren in Tirol voor je op een rijtje gezet.

Zwemmeren in Tirol

Tirol heeft een groot aanbod van zwemmeren. Van groot tot klein en van warm tot koud, de eigenschappen lopen uiteen. Vakantie aan een zwemmeer in Tirol is genieten van bergen en water. Kinderen kunnen zich vermaken dankzij de aanwezige stranden en recreatievoorzieningen. En na een bergwandeling is er niets lekkerder dan een verkoelende duik te kunnen nemen in een bergmeer. Hieronder hebben we tien zwemmeren in Tirol voor je op een rijtje gezet. Maar er zijn er nog veel meer! Ook onder ander de Walchsee, Schwarzsee en het zwemmeer in See im Paznaun (foto boven) hadden prima in dit overzicht gekund.

 

7 meren in Tirol waar campings aan liggen

1. Piburger See

De Piburger See ligt aan het begin van het Ötztal en heeft een schilderachtige ligging. Het meer is bij velen favoriet en na een eerste bezoek, snap je waarom. Het water is kraakhelder en in de weerspiegeling zie je de omringende bergen en bossen. Je kunt een prachtige wandeling maken rondom het meer, maar ook ontspannen op de oevers of een frisse duik nemen. Er zijn ook een aantal restaurants waar je kunt genieten van het uitzicht en heerlijke specialiteiten.

16478 - waterfietsen thiersee
De Piburger See heeft een schilderachtige ligging

2. Tristacher See

De Tristacher See ligt op ongeveer 6 kilometer rijden van de stad Lienz in Oost-Tirol. Het meer wordt omringd door dennenbos en de Lienzer Dolomieten staan trots op de achtergrond. Het water is ontzettend zuiver en bereikt zomers temperaturen rond de 25 graden. Er is een brede ligweide, waar ook parasols en zonnebedjes te huur zijn. Voor een kleine snack of een ijsje kun je terecht bij de snackbar. Naast zwemmen en zonnebaden, is ook wandelen mogelijk. Tip: je kunt ook overnachten aan de Tristacher See bij Camping Seewiese of Parkhotel Tristachersee.

3. Thiersee

De Thiersee ligt vlakbij de Duitse grens, de stad Kufstein en het dorp Kirchbichl. Het meer heeft een schitterende ligging tussen de bergen en is een beetje turquoise van kleur. Zomers bereikt het water temperaturen rond de 24 graden. Bij campings Rueppenhof en Hiassenhof kun je overnachten en ook zijn er een aantal leuke pensions. Aan de oevers vind je faciliteiten, zoals bootverhuur, tafeltennis, beachvolleybal en kiosken.

16478 - relaxen aan zwemmeer achensee in tirol
Bij de Thiersee kun je onder andere ook waterfietsen huren

4. Haldensee

Wanneer je met het gezin op vakantie gaat naar Tirol, dan is op een warme zomerse dag niks fijner dan een middag zwemmen en spelen in het water. Een ideaal meer daarvoor is de Haldensee in het Tannheimertal, op ongeveer 4 kilometer afstand van het plaatsje Tannheim. Het leuke van dit meer is dat er een grote waterglijbaan aanwezig is, een brede ligweide en een heerlijk natuurstrand. Bij het strandcafé kun je waterfietsen en roeiboten huren.

5. Achensee

Het grootste meer van Tirol mag natuurlijk niet in het rijtje fijne zwemmeren ontbreken. De Achensee ligt tussen het Rofan- en Karwendelgebergte en heeft een oppervlakte van maar liefst 6,8 km². Rondom het meer vind je plaatsen zoals Pertisau, Achenkirch en Maurach. De Achensee is een ideale bestemming voor liefhebbers van natuur, sportieve vakantiegangers en families met kinderen van alle leeftijden. Er liggen leuke campings aan het water, er zijn allerlei watersporten mogelijk en ook kun je tal van prachtige wandeltochten maken in de omgeving en Natuurpark Karwendel.

16478 - helderblauwe water van de blindsee in tirol
Relaxen aan de Achensee, het grootste meer van Tirol

6. Natterer See

Niet ver van Innsbruck ligt de Natterer See. Dit meer is vooral populair vanwege de grote hoeveelheid activiteiten en de veelzijdigheid. Rondom het meer liggen allerlei leuke campings waar zowel families als rustzoekers zich weten te vermaken. Ook de kinderen zullen hier geen moeite hebben om in contact te komen met leeftijdgenootjes. Bij de Natterer See kun je aan allerlei leuke activiteiten meedoen. Zo is er een lange glijbaan en zijn er hele fijne ligweides. Ook kun je boten of moutainbikes huren, tafeltennissen en volleyballen.

7. Blindsee

De Blindsee ligt aan de voet van de Fernpass en vlakbij het plaatsje Biberwier. Sta je op de pas boven het meer, dan heb je een schitterend uitzicht op de hoogste berg van Duitsland: de Zugspitze. Ook vanaf de oevers is het op en top genieten. Het water bereikt zomers temperaturen rond de 24 graden en het uitzicht op de omringende bergwereld is fenomenaal. De Blindsee is ook een populaire duikbestemming, vanwege de grote hoeveelheid boomstammen die alleen met duikuitrusting te zien zijn.

16478 - blindsee
Het water van de Blindsee is ontzettend helder

8. Reither See

Het Alpbachtal is een prachtig dal in Tirol en een hele fijne vakantieregio. Het dal is ideaal voor families, actieve vakantiegangers, rustzoekers en liefhebbers van de natuur. In het dal liggen vijf zwemmeren, waaronder de Reither See in Reith im Alpbachtal. Het meer behoort tot één van de kleinste zwemmeren van Tirol en wordt ook wel ‘het blauwe oog van Reith’ genoemd. Bij de brede ligweide zijn een speelplaats, springplank, kiosk en kinderbadje aanwezig.

9. Hintersteiner See

Net boven Scheffau, op een hoogte van 883 meter, ligt de Hintersteiner See. Het meer ligt midden in het natuurgebied Wilder Kaiser en biedt een schitterend uitzicht. In de omgeving zijn allerlei wandelingen mogelijk, waarbij je onderweg ook genoeg berghutten tegenkomt voor een pauze. Zomers kan er dagelijks van 08.00 tot 19.00 uur gezwommen worden in de Hintersteiner See.

10. Plansee

Bijzonder aan de Plansee is dat het meer via een 300 meter lang verbindingskanaal met de nabijgelegen Heiterwanger See wordt verbonden. Het water is kraakhelder en daardoor ook erg populair onder duikers. Naast duiken kun je er ook zwemmen, varen en allerlei andere watersporten beleven. Langs het meer liggen een aantal campings, pensions en restaurants.

Zomer Florien

Over Florien

De bergen hebben iets magisch en dat is een gevoel dat iedere keer weer naar boven komt als Florien er is. Jaloersmakende momenten vergeleken met hier, want waarom hebben wij geen bergen? Ze is voornamelijk 's winters in de Alpen te vinden, maar ook in de zomermaanden wil Florien nog meer magische plekken ontdekken in de bergen.