Skip to navigation Skip to main content

7 tips voor families tijdens een zomervakantie in de regio Hohe Salve

52455 - 7 tips voor families tijdens een zomervakantie in de regio Hohe Salve
© Kitzbüheler Alpen Marketing GmbH, Thomas Trinkl

Een zomer vol avontuur in een prachtige bergwereld, dat klinkt goed toch? Ontdek de regio Hohe Salve met het hele gezin en geniet van elke dag. Wandelen tussen de groene almen en indrukwekkende bergen, waterpret in de zwembaden en -meren en leuke uitstapjes in de buurt: geen dag is hier hetzelfde! En wat dacht je van de Hohe Salve zelf, de gelijknamige berg in het hart van de regio? Ook hier valt meer dan genoeg te beleven! In dit blog zetten we een aantal tips voor families tijdens een zomervakantie in de regio Hohe Salve op een rijtje. Zo kun je nu alvast je volgende vakantie uitstippelen.

1. Tip voor families: Bergwereld Hohe Salve

De huisberg en naamgever van de regio is een favoriet uitstapje van veel families in de regio Hohe Salve. De berg staat bekende als één van de mooiste panoramabergen van Tirol en dat is niet zonder reden. Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht op de Wilder Kaiser, de Kitzbüheler Alpen en nog veel meer indrukwekkende bergen in de omgeving. Je kunt de top eenvoudig bereiken met de lift vanuit onder andere Hopfgarten, waardoor ook (kleine) kinderen kunnen genieten van de bergen. Bovenop de Hohe Salve vind je restaurant Gipfelalm Hohe Salve, inclusief 360° draaiende eetzaal en panoramaterras, waar je heerlijk kunt eten. Naast het restaurant vind je nog de Salvenkirche, het hoogstgelegen kerkgebouw van Oostenrijk. Na een goede lunch en een bezoekje aan de kerk, is het tijd om de natuur in te gaan. Wandel de Sonnenweg, geniet van waterpret bij de Speichersee Hohe Salve of maak een mooie fietstocht.

52455 - familie hohe salve
Met de lift kunnen gezinnen met kleine kinderen eenvoudig de top van de Hohe Salve bereiken! (Foto: © Kitzbüheler Alpen Marketing GmbH, Eisele-Hein Norbert)

2. Bergbeleveniswerelden voor jong en oud

De regio Hohe Salve is onderdeel van de Kitzbüheler Alpen, waar je verschillende bergbeleveniswerelden vindt. Eén daarvan is de hierboven beschreven Hohe Salve, maar er zijn er nog veel meer. In totaal zijn er zelfs tien te vinden in de hele Kitzbüheler Alpen regio. Elke bergbeleveniswereld heeft z'n eigen thema en zorgt gegarandeerd voor een dagje plezier voor jong en oud. Kinderen kunnen zich hier uren uitleven op de vele speeltoestellen, terwijl de ouders heerlijk even tot rust kunnen komen. Daarnaast leren kinderen in sommige bergbeleveniswerelden spelenderwijs nog het één en ander over de natuur of kunnen ze een bijzondere activiteit doen, zoals ponyrijden. Bezoek bijvoorbeeld Juppis Zauberwald, de Astberg Pony Alm in Going of de Filzalmsee in Hochbrixen. Stuk voor stuk leuke tips voor families in de regio Hohe Salve!

3. Uitstapjes in de regio

Rondom de regio Hohe Salve vind je ook genoeg mogelijkheden voor een leuk uitstapje of een dagje weg. Zo ligt de Alpenhoofdstad Innsbruck op een klein uurtje rijden en bereik je vestingstad Kufstein na nog geen half uur met de auto. Beide steden lenen zich uitstekend voor een dagje in de stad: er is een gezellig centrum met leuke cafeetjes en restaurants, je kunt er lekker shoppen en er is nog genoeg te zien ook! Een andere tip voor families in de regio Hohe Salve is een bezoekje aan de Hundsalm ijs- en druipsteengrot. Dit indrukwekkende natuurverschijnsel vind je boven de dorpen Angerberg en Mariastein. Na een middelzware wandeling ga je met een gids de grotten in en kun je het werk van de natuur aanschouwen. Vergeet je warme kleding niet, want tijdens dit verkoelende uitstapje loop je door een grot waar het rond de 0°C is.

4. Waterpret voor het hele gezin

Zin in een frisse duik op een warme zomerdag of na een inspannende wandeling? Ook daarvoor zijn genoeg tips voor families in de regio Hohe Salve. Ga bijvoorbeeld een dagje naar WAVE - Wörgler Wasserwelt, het grootste waterparadijs van Tirol. Kinderen kunnen zich hier uren vermaken op de glijbanen en in de verschillende binnen- en buitenzwembaden. Ouders kunnen uiteraard lekker meedoen, maar er is ook een wellnesscomplex om even heerlijk tot rust te komen. Een andere optie is Badesee Salvenaland in Hopfgarten, aan de voet van de Hohe Salve. Hier vind je een groot en familievriendelijk zwembad met verschillende speeltoestellen. Ook is er een deel afgezet voor kleine kinderen, zodat ze ze onbezorgd in het water kunnen spelen. Daarnaast kun je ook in Itter terecht voor een dagje spelen in het water. Hiervoor ga je naar Freischwimmbad Itter, gelegen te midden van de prachtige bergwereld. Het is rustig gelegen, zodat je hier kunt genieten van een ontspannen dagje in het water. Het laatste zwembad in de regio vind je in Kirchbichl: het Moorstrandbad, één van de oudste buitenzwembaden van Tirol. Dit zwemmeer heeft een veenbodem, die een genezende werking zou hebben.

52455 - familie waterpret salvenaland
Waterpret voor jong en oud in Badesee Salvenaland! (Foto: © Kitzbüheler Alpen Marketing GmbH, Thomas Trinkl)

5. Uren spelen in de speeltuinen van Hohe Salve

Een tip voor families in de regio Hohe Salve is natuurlijk ook een dagje speeltuin. Je vindt er verschillende verspreid over de regio. Als eerste de al eerder genoemde rITTERspielplatz in Itter. Deze grote buitenspeeltuin is gebouwd in het thema ridders en prinsessen, met het grote speelkasteel als centraal toestel. Rondom het kasteel kun je onder andere klimmen en klauteren, glijden van de glijbaan en schommelen. Voor de ouders zijn er speciale ligstoelen geplaatst naast de speeltuin, zodat zij even een momentje ontspanning kunnen meepakken. Heb je een dagje slecht weer? Ga dan naar het Halli Galli Indoor Kinderpark in Kirchbichl. Dit is een overdekte indoor speeltuin met een groot klimdoolhof, glijbanen, ballenbakken en een elektrische gokartbaan. Tot slot vind je ook in Hopfgarten nog een grote speeltuin, namelijk Freizeitpark Salvenaland. Deze speeltuin ligt naast Badesee Salvenaland en biedt gegarandeerd plezier voor jong en oud. Er zijn onder andere een zomerrodelbaan, mini kartbaan, springkussen en verschillende glijbanen, schommels en sportvelden.

6. Familiewandelingen

Je kunt je heerlijk vermaken met allerlei uitstapjes in Oostenrijk, maar geef toe: er gaat niets boven een fijne bergwandeling met het hele gezin. Ook daarvoor ben je in de regio Hohe Salve aan het juiste adres. Hier heb je ruime keuze uit wandelingen die geschikt zijn voor kinderen en soms zelfs ook met een kinderwagen. Er zijn eenvoudige wandelingen in de bergen of door het dal, maar er zijn ook leuke themawandelingen. Hieronder geven we je een paar tips voor een families in de regio Hohe Salve:

  • Rosenweg Itter: een korte wandeling van nog geen uurtje door het dal bij Itter. Deze wandeling is ook geschikt voor kinderwagens en gaat langs de grote rITTERspielplatz, waar kinderen zich nog even kunnen vermaken na de wandeling.
  • Wandeling naar de Lechner Wasserfall: vanuit Wörgl volg je de Wildschönauer Straße en Eissteinstraße richting Aubach en vanaf daar volg je het pad naar de Lechner Wasserfall. Dit bijzondere natuurspektakel is een aanrader voor jong en oud! Deze wandeling is zo'n 4,4 km lang en je bent ongeveer 2 uur onderweg. Ook deze route is begaanbaar met een kinderwagen.
  • De Sonnenweg op de Hohe Salve: een korte themawandeling op de top van de Hohe Salve. In ongeveer een half uurtje loop je langs verschillende stations en geniet je van het prachtige uitzicht. Je kunt de Sonnenweg ook met een kinderwagen lopen.
  • Wandel naar de Speichersee Hohe Salve: een leuke bergwandeling voor het hele gezin. Hiervoor neem je eerst de Salvenbahn vanuit Hopfgarten omhoog, waarna je vanaf het middelstation naar het meer wandelt. Een eenvoudige wandeling van zo'n 1,5 uur. De Speichersee zorgt na de wandeling voor een welverdiende verfrissing en de nodige waterpret. Ook deze route is geschikt voor kinderwagens.
52455 - ritterspielplatz voor families
De wadeling naar de rITTERspielplatz is eenvoudig en geschikt voor zelfs de kleinste bergliefhebbers! (Foto: © Kitzbüheler Alpen Marketing GmbH, Thomas Trinkl)

7. De Kitzbüheler Alpen Sommer Card

De laatste tip voor families in de Hohe Salve is de Kitzbüheler Alpen Sommer Card. Hiermee heb je gratis toegang tot de verschillende bergliften en krijg je korting op toegang tot verschillende speeltuinen en andere uitstapjes, ook in de regio Hohe Salve. Je kunt een Kitzbüheler Alpen Sommer Card kopen voor 2 tot 14 dagen en op vertoon van je Gästekarte (krijg je bij je accommodatie als je verblijft in de regio) profiteer je van korting. Voor kinderen geboren in 2005-2015 geldt een speciaal kindertarief en ook voor de jeugd, geboren in 2002-2004, gelden andere prijzen. Hier vind je meer informatie over de Kitzbüheler Alpen Sommer Card.

Op vakantie in vakantieregio Hohe Salve?

Deze maand kwam eindelijk de mededeling dat we weer op vakantie mogen naar Oostenrijk. In het land geldt inmiddels code geel, in plaats van code oranje, wat betekent dat er wel veiligheidsregels gelden. Om je vakantie toch veilig te houden, gelden er in Oostenrijk bepaalde regels vanwege het coronavirus. Zo kan iedereen deze zomer alsnog genieten van een heerlijke vakantie in de bergen. En wil je na het lezen van dit blog komende zomer met je familie naar de regio Hohe Salve? Dan kun je nu vrijblijvend én gratis een aanvraag doen voor een accommodatie. Boeken doe je met de 'Hohe Salve omboekgarantie', wat betekent dat je gratis kunt annuleren tot één week voor aankomst en dat je aanbetaling wordt omgezet in een voucher of terugbetaling (afhankelijk van de accommodatie). Laat het vakantiegevoel maar komen!

Zomer Jahna

Over Jahna

Zodra Jahna de eerste toppen ziet verschijnen, wordt ze enthousiast. Hoewel ze een echte skiër in hart en nieren is, kan Jahna ook ontzettend genieten van de bergen in de zomer. Pittige wandeltochten, mountainbiken of een ritje in een zomerrodelbaan: je kunt Jahna ervoor bellen.