Skip to navigation Skip to main content

De leukste kerstcadeaus voor bergliefhebbers

Kertcadeaus

Nog een week en het is weer kerstmis! Overal hangen lichtjes, staan kerstbomen en er hangt een gezellige sfeer. Ook is het tijd om te bedenken wat je onder de boom gaat leggen. Wordt het een paar wandelsokken? Laat je een mooie foto afdrukken op canvas? Of ga je voor een leuk boek? De keuze is enorm en daarom zetten we in dit blog de leukste kerstcadeaus voor bergliefhebbers voor je op een rijtje. Uiteraard met link naar een webshop, zodat je ze gemakkelijk vanuit huis kunt bestellen.

Percolator

Een percolator, een soort koffiezetapparaat, kan ontzettend handig zijn voor bergliefhebbers die ook van goede koffie houden! Met een percolator is gemalen koffie, water en een kookstel of kampvuur het enige wat je nodig hebt voor een lekker kopje koffie. Deze zet je op het fornuis of, als je gaat kamperen, boven een kampvuurtje of op je kookstelletje en je maakt de lekkerste koffie. Een heel koffiezetapparaat mee de bergen in nemen is ook zo'n gedoe ;-). 6 manieren om lekkere koffie te zetten in de bergen >

Percolator
© Pixabay
Ook thuis kun je een percolator gebruiken!

Thermokleding

Zomer of winter, thermokleding is altijd handig! Ga je 's zomers een tocht doen waarbij je hoog door de bergen wandelt, dan kan een extra laagje nodig zijn vanwege de lage temperaturen. Een thermoshirt is dan een van de oplossingen! Maar ook tijdens een romantische winterwandeling heb je thermokleding nodig. Je hebt ze tegenwoordig in allerlei leuke kleuren en printjes, dus een ideaal kerstcadeau voor bergliefhebbers! Thermokleding als kerstcadeau? Bekijk het aanbod van Bever >

Wandelsokken

Met een paar wandelsokken maak je bergliefhebbers eigenlijk altijd blij, kerst of niet. Dus als je ervoor kiest om een paar wandelsokken te geven voor kerst, zoek dan een paar speciale uit! Met een leuk printje bijvoorbeeld, of net even een iets luxere uitvoering. Zo kun je er toch nog een speciaal kerstcadeau van maken!

Powerbank op zonne-energie

Foto's maken, weetjes opzoeken, Google Maps gebruiken, een foto naar je vader of moeder sturen... Zonder dat we het door hebben, gebruiken we die mobiele telefoon toch nog erg veel als we op vakantie zijn, ook in de bergen. En dan zal je net zien, als we hem écht een keer nodig hebben, is de batterij leeg. Hier is de powerbank op zonne-energie een uitvinding. Deze laadt je telefoon op en laadt zichzelf op door middel van zonne-energie. Hang hem bijvoorbeeld aan je rugzak tijdens het wandelen, en je hebt altijd een oplader bij de hand!

Berg in Box

Je kunt natuurlijk op honderd manieren de Alpen in huis halen, maar de 'Berg in Box' is een hele leuke. Dit zijn schaalmodellen van bergen of bergketens, gemaakt van zandsteen. Ze zijn ontworpen door Kris Gidts uit Leuven, een absolute Alpenliefhebber. In 2017 ontwierp bij het eerste model en na een paar jaar ontwikkelen en finetunen is de Berg in Box inmiddels een feit. Sinds enige tijd verkoopt hij de modellen, zo haal je de bergen pas in huis! Meer over de Berg in Box lees je hier >

Muts en handschoenen

Net als thermokleding, kunnen ook een muts en handschoenen zowel 's zomers als 's winters van pas komen tijdens het wandelen. In de zomer kan het flink koud zijn in de bergen, dus dan zijn een muts en handschoenen wel lekker om bij je te hebben. Daarnaast zijn handschoenen ook handig wanneer je over een gletsjer wandelt, dan beschermen ze je handen ook nog eens tegen de sneeuw.

Slaapzak

Maak je een meerdaagse huttentocht of trek je er met je tentje op uit in de bergen? Dan is een lichtgewicht slaapzak ideaal om mee te nemen. Niet in alle berghutten krijg je beddengoed of lakens, dan kan een slaapzak de perfecte uitkomst zijn. De naam zegt het al, deze is licht van gewicht en is daarom eenvoudig de hele dag mee te dragen.

Leatherman multitool

Een praktisch kerstcadeau voor bergliefhebbers is een Leatherman. Dit is een multitool met verschillende gereedschappen die van pas kunnen komen in de bergen. Je hebt ze in verschillende uitvoeringen, van simpel met maar 7 tools tot heel uitgebreid met wel 19 tools. Bestel er een hoesje bij en je neemt hem heel eenvoudig overal veilig mee naartoe. Hang hem aan je riem of doe hem in je rugzak, je weet nooit wanneer hij van pas komt.

Leatherman
© Pixabay
Een Leatherman is altijd handig.

Regenkleding

Okee, regenkleding is misschien niet het leukste cadeautje in de lijst, maar wel heel handig! Een goede regenjas kan je redding zijn op een dag met wat minder weer of bij een bezoekje aan een waterval. Deze zorgt ervoor dat je kleding niet nat wordt en jij dus warm blijft. Een regenjas is sowieso altijd handig om bij je te hebben in de bergen, je kunt deze ook prima gebruiken als extra laag wanneer je het koud krijgt. Maar ook een regenbroek kan een uitkomst bieden op natte dagen! 9 tips voor wandelen in de regen >

Boeken

Ben je op zoek naar kerstcadeaus voor bergliefhebbers die ook graag lezen, ga dan voor een boek over de bergen! Je kunt natuurlijk voor een 'gewoon' leesboek gaan, maar de boeken Wandelgids Buitenluchtleven en Expeditie Achtertuin zijn ook absolute aanraders. Deze boeken staan vol met uitjes in de Nederlandse natuur. Zo ontdek je alle mooie plekjes van Nederland! Meer boeken & routegidsen voor outoorliefhebbers >

Rugzak

Een goede wandelrugzak is een must have voor elke bergliefhebber. Of je nu voor een dagtocht gaat of een meerdaagse wandeltocht, een goede rugzak is belangrijk om al je spullen in mee te nemen. Genoeg eten en drinken, wandelkaart(en) en een extra laagje voor als het afkoelt, je kunt het allemaal in je rugzak meenemen. Wat je allemaal nog meer meeneemt in je rugzak, lees je in dit blog >

Wandelen Rugzak
Wandelrugzakken zijn er in allerlei soorten, kleuren en maten!

Alpendecoraties voor in huis

Een echte bergliefhebber heeft natuurlijk al genoeg Alpendecoraties in huis, maar het kan nooit te gek! Met leuk fotobehang tover je je studeerkamer, slaapkamer en zelfs toilet om tot Alpenkamer in huis. Maar ook met een mooie foto of schilderij en voorwerpen uit je favoriete berghut kun je de Alpen in huis halen. Genoeg keuze dus en leuk om onder de kerstboom te leggen!

Fotoboek of afdruk

Een persoonlijk cadeau is altijd leuk om te geven. Maak bijvoorbeeld een fotoboek van jullie laatste bergvakantie of laat je favoriete foto afdrukken. Zo heb je je mooiste foto's altijd in huis, in plaats van alleen op je telefoon of computer en het is nog leuk om aan anderen te laten zien ook! Het kost even wat tijd, maar dat is het zeker waard.

52949 -
Een fotoboek is leuk om te maken en om te krijgen!
Zomer Jahna

Over Jahna

Zodra Jahna de eerste toppen ziet verschijnen, wordt ze enthousiast. Hoewel ze een echte skiër in hart en nieren is, kan Jahna ook ontzettend genieten van de bergen in de zomer. Pittige wandeltochten, mountainbiken of een ritje in een zomerrodelbaan: je kunt Jahna ervoor bellen.