Frittatensuppe, ook bekend als Flädlesuppe, is een populaire soep die je vaak ziet op het menu in berghutten en restaurants in Oostenrijk en Duitsland. Dit eenvoudige, maar heerlijke gerecht bestaat uit een rijke bouillon gevuld met stukjes eierpannenkoek en verse bieslook. Zin om thuis deze lekkere soep een keer te maken? Met dit recept maak je zelf een heerlijke Frittatensuppe!
Ingrediënten Frittatensuppe
In de zomermaanden is een lichte maaltijd vaak welkom, vooral tijdens of na een dag vol activiteiten onder de warme zon. In plaats van zware maaltijden zoals Wiener Schnitzel of een pannetje Käsespätzle, kun je ook kiezen voor iets lichters. Ook op een frissere zomeravond kan een warme kom soep heerlijk zijn. Frittatensuppe is niet alleen perfect als lunch, maar ook als voorgerecht bij een zomerse barbecue of diner. Tijdens vakanties kun je wel pakjes en zakjes meenemen naar huis, maar zelf maken is natuurlijk het allerlekkerst. Bovendien, is deze soep zelfs voor een beginnende kok eenvoudig te bereiden! Hier zijn de ingrediënten die je nodig hebt om thuis Frittatensuppe te maken.
Voor de soep
- 250 gram soepvlees
- 3 runderbouillon blokjes (1 blokje per halve liter)
- 2 mergpijpen
- 2 uien, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 winterpeen, in blokjes
- 1 knolselderij, in blokjes
- 1 prei, in halve ringen
- 1,5 liter water
- 0,5 theelepel nootmuskaat
- Zout en peper naar smaak
Voor de eierpannenkoek (Frittaten)
- 500 milliliter melk
- 300 gram bloem
- 3 eieren
- 1 tl bakpoeder
- Half bosje fijngehakte verse bieslook
- Zout en peper naar smaak
- Olijfolie om in te bakken
Zo maak je zelf Frittatensuppe
Het zelf maken van Frittatensuppe is niet moeilijk, al vraagt het wat geduld. Een krachtige bouillon heeft namelijk rustig de tijd nodig om alle smaken goed vrij te laten komen. Hierbij de stappen om zelf Frittatensuppe te maken:
Stap 1: Snijd alle ingrediënten voor de bouillon. Neem vervolgens een grote soeppan en doe daar alle ingrediënten voor de soep in. Zet deze op middelhoog vuur tot het kookt. Draai het vuur dan laag, plaats de pan op de kleinste pit en laat de soep met de deksel op de pan twee tot drie uur zachtjes pruttelen. Verwijder af en toe de deksel om het schuim van het oppervlak te scheppen.
Stap 2: Bereid ondertussen de kruidenpannenkoeken. Doe alle benodigde ingrediënten in een kom en meng ze met een garde tot een glad beslag.
Stap 3: Bak de pannenkoeken en laat ze helemaal afkoelen. Rol ze daarna op en snijd ze in dunne reepjes.
Stap 4: Controleer na twee tot drie uur of de soep goed op smaak is. Je kunt de soep nu zeven, maar je kunt er ook voor kiezen om het vlees en de groenten erin te laten. Schep de soep in kommen en verdeel de reepjes pannenkoek erover.
Eet smakelijk!