Een heerlijke heisse Schoko, of warme chocholademelk, die gaat er op een koude winterdag wel in. Zowel in een berghut in de Alpen als thuis op de bank komt deze klassieker goed tot zijn recht. Jong en oud krijgt een glimlach op zijn gezicht van een heiße Schoko. Doe er een scheutje rum bij voor een extra kick en een dot slagroom op om het drankje helemaal af te maken. In dit artikel het recept voor een traditionele heisse Schoko.
Ingrediënten heisse Schoko
Heisse Schoko kun je op vele manieren maken, maar door zelf chocolade te smelten krijg je het lekkerste resultaat. Gebruik pure chocolade met ongeveer 60 tot 70% cacao. Het onderstaande recept voor warme chocolademelk is goed voor vijf flinke bekers.
- 1 liter melk
- 250 gram pure chocholade
- 150 ml slagroom
- 5 el suiker
- Optioneel: 5 cl rum
Bereiding heisse Schoko
Stap 1: klop de slagroom stijf in een grote kom en voeg hier al roerend de suiker aan toe. Als je de kom op zijn kop kan houden zonder dat er slagroom uitvalt, is deze stijf. Plaats de slagroom nog even in de koelkast.
Stap 2: Smelt de pure chocolade in een pan samen met de melk, maar breng het niet aan de kook. Zoetekauw? Proef of er nog een beetje suiker bij moet. Roer rustig door tot alle chocolade gesmolten is.
Stap 3: Zodra de chocolade en melk één geheel vormen en het mengsel lekker warm is, haal je deze van het vuur. Dit is het moment om een scheutje rum in de mokken te doen en de chocolademelk te verdelen. Schep er nog een lekkere toef verse slagroom op en je heisse Schoko is klaar!
Geniet ervan!