Geniet je op een Oostenrijks terras ook altijd zo van een Skiwasser? Dat snappen we maar al te goed. Om de Skiwasser ook naar huis te halen hebben we een heerlijk recept voor je. Simpel, snel en ontzettend lekker. Proost!
Heerlijke dorstlesser
Bij elke berghut in Oostenrijk kun je, ook in de zomer, een Skiwasser bestellen. Na een stevige wandeling of fietstocht in de bergen is er haast niets lekkerder dan een halve liter van de zoete drank. Het is een heerlijke dorstlesser. Het is eigenlijk niets meer of minder dan een limonade, maar Skiwasser klinkt toch veel leuker om te bestellen dan een limootje?
Skiwasser recept: makkelijk thuis te maken
Een Skiwasser kun je thuis gemakkelijk op tafel zetten door een fles limonadesiroop te kopen, maar de siroop is ook zelf te maken. En zelf gemaakt is natuurlijk altijd lekkerder dan zelf gekocht. Daarom hebben we een simpel maar lekker Skiwasser recept voor je. In slechts een kwartiertje heb je ene heerlijke siroop gemaakt om van te genieten. Bekijk de korte video hieronder en geniet vandaag nog van je eigengemaakte Skiwasser.
Ingrediënten Skiwasser siroop
Wat je nodig hebt voor een siroop? De onderstaande ingrediënten, een pannetje en een citruspers. Wil je meer siroop? Neem dan een veelvoud van de ingrediënten. Heb je liever een ander smaakje? Kies dan bijvoorbeeld eens voor aardbeien of bessen in plaats van frambozen.
- 250 gram (diepvries)frambozen
- 100 milliliter water
- 100 gram suiker
- Een halve citroen
Bereiding siroop
Het maken van de Skiwasser siroop is echt heel makkelijk.
- Pers het citroensap uit de citroen met een citroenpers.
- Gooi de frambozen, het water, de suiker en het citroensap samen in een pannetje.
- Zet het pannetje op laag vuur en laat het tien minuten pruttelen. Roer wel af en toe even door.
- Schenk het mengsel door een zeef en proef of je eventueel nog iets meer suiker toe moet voegen.
- Laat de siroop afkoelen en bewaar afgesloten in de koelkast.
Serveren
Is de siroop klaar? Dan hoef je de Skiwasser alleen nog maar te serveren. Meng de siroop naar eigen smaak met (bruisend) water, ijsblokjes en vergeet er geen schijfje limoen bij te doen. Geniet ervan!